Baş ağrısını geçirmek için İbrahim Saraçoğlu'ndan tarif
Daha çok Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişen ve kendine has güzel kokulu bir bitki olan biberiye, mutfaklarda bazı yemeklere lezzet katmasının yanı sıra şifa niyetine de tüketilmektedir. Biberiyenin iğne şeklinde yaprakları bulunur ve her mevsim yeşil kalan bitki türlerindendir. İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen yöntemle çay şekilde demlenerek tüketilirse, sindirim sistemi rahatsızlıkları, baş ağrısı ve migren başta olmak üzere birçok sağlık sorununun tedavisinde etkili olmaktadır.
Geçmiş yıllarda daha çok kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim problemleri için kullanıldığı bilinen biberiye çayı, son yıllarda yeni araştırmalara konu olmuş ve başka hastalıklara da iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Çam ağacını andıran yapraklara sahip olan bu bitki, ülkemizde dört mevsim kolay bir şekilde temin edilebilmektedir.
Biberiye kürü hazırlanışı.
Migren için de bir bardak suyu kaynatın, içine bir tatlı kaşığı biberiye atın. 9-10 dakika kısık ateşte demleyin. Demlendikten sonra süzüp yemeklerden sonra için. Bu kürü günde 2 defa ve 21 gün boyunca uygulayın.